My WeldingMate

Eenvoudige lasrobot maakt geautomatiseerd lassen voor nog meer bedrijven bereikbaar.

 

Voor veel las- en productiebedrijven is het een steeds groter wordend probleem: er is momenteel meer dan voldoende werk maar het is niet eenvoudig om gekwalificeerde lassers te vinden én te behouden. Een lasrobot kan soms uitkomst bieden maar dit vraagt om een stevige investering en is alleen geschikt voor grote series of specifieke werkstukken. Cobot Automation heeft de afgelopen jaren in eigen huis een innovatieve oplossing ontwikkeld als antwoord op dit vraagstuk.

Eigenschappen My Weldingmate

 

Naast de complete uitvoering met lastafels,  is er ook een compacte, mobiele opstelling, de My WeldingMate Start.

Eenvoudig in te stellen

De gevestigde leveranciers van lasrobots richten zich vooral op nog weer geavanceerdere technieken zoals scannen, augmented- of virtual reality en het verhogen van de lassnelheid van bestaande lasrobots.  Cobot Automation heeft zich de afgelopen jaren juist geconcentreerd op het vereenvoudigen van het lassen met een lasrobot. Deze ontwikkeling heeft geresulteerd in de nieuwe “My Weldingmate”. 

Het programmeren en operationeel krijgen van een My Weldingmate vraagt bijzonder weinig tijd en kennis.  

Bij de ontwikkeling van de “My Weldingmate” hebben we als uitgangspunt genomen dat de lasrobot als rechterhand van een lasser moet kunnen functioneren.  Geen ingewikkeld programmeerwerk maar een eenvoudig en snel door de lasser zelf in te stellen robot. Met de My Weldingmate kan een lasser zijn werkstuk in elkaar hechten of volledig opspannen en vervolgens de toorts van de lasrobot langs de gewenste laslijnen bewegen. Deze bewegingen worden opgeslagen en kunnen bij een volgende werkstuk weer eenvoudig worden opgeroepen. Simpel gezegd doet de lasser het zelf één keer voor en de robot doet het daarna oneindig vaak foutloos na.

Geschikt voor kleine series

Omdat iedere lasser op de werkvloer op deze manier zelf kan werken met de lasrobot is het mogelijk om repeterende werkstukken samen met de My Weldingmate compleet af te lassen; de lasser hecht het werkstuk in elkaar of spant het werkstuk in en My Weldingmate last het werkstuk compleet af.  Of het nu gaat om kleine series of grote aantallen. 

 

We hebben zelfs klanten die de My Weldingmate inzetten bij een enkel werkstuk met zichtwerk, omdat het zo eenvoudig gaat en je natuurlijk een perfecte las krijgt

My Weldingmate

Complete oplossing

De oplossing bevat niet alleen de lasrobot, maar ook als optie een compleet verplaatsbare opstelling met ,1, 2 of 4 lastafels en opties voor spanelementen en lasbron. 

Korte terugverdientijd

Daar waar conventionele lasrobots een stevige investering vergen is het financiële plaatje bij de My Weldingmate snel rond. Door de gunstige prijsstelling is de investering bij een operationele inzet van gemiddeld 3 uur per werkdag al in twee jaar terugverdiend. De My Weldingmate is daarnaast niet gebonden aan een specifiek merk lasbron. 

Groeien als onderneming
Veel bedrijven willen wel vooruit maar worden beperkt door de omstandigheden.  

Wanneer je de toenemende vraag van je opdrachtgevers niet kunt bijhouden, dan verlies je uiteindelijk je opdrachtgever en dus verlies je werk in plaats van dat je met ze mee kunt groeien. 

Met deze flexibele lasrobot verhoog je eenvoudig de productie, kom je professioneel en innovatief over richting opdrachtgevers en lever je hoogwaardig werk af.