Las Cobot

Bij COBOT Automation is een speciale lasrobot ontwikkeld, of beter gezegd een lasCOBOT. Dit is niet zomaar een robot. Deze robot werkt met met de mens samen, vandaar dat we deze  cobot noemen: de algemeen toegepaste term voor collaborative robots. Deze robot hoeft niet achter een hoog hekwerk of lichtscherm op grote afstand geplaatst te worden, en men kan deze eenvoudig bedienen en simpel teachen. Dat is geen programmeren meer te noemen.. De cobot zal meteen merken wanneer u hiermee in aanraking komt en zal dan direct stoppen. Per individuele toepassing zal hiervoor een risico inventarisatie gedaan worden.

De gangbare huidige toepassing van robots voor lassen, is vooral  gebaseerd op vaste producten die in mallen worden opgespannen en waarbij de robot vooraf compleet wordt geprogrammeerd. Dit werkt prima bij grotere series en zeer maatvaste producten. Maar als er sprake is van kleine series of enkel stuks of wanneer het materiaal niet maatvast is, is het toepassen van de huidige robot lasopstelling niet mogelijk of  helemaal niet rendabel.

COBOT Automation  heeft daarom een geheel nieuwe toepassing ontwikkeld voor het lassen met robots. Dat zijn niet de traditionale zware, grote robots die volledig achter afscherming met hekwerk moeten draaien, maar kleine collaberative robots, ook wel cobots genoemd. Deze zijn 'force-limited' gebouwd en hoeven daarom in principe niet achter een afscherming te draaien. Cobots werken samen met de mens en een mens kan de cobot eenvoudig stilzetten door deze gewoon met de hand tegen te houden.

Uniek aan deze cobots is dat niet de mens 100% van de werkzaamheden doet. Maar de cobot doet ook geen 100% van het werk. De samenwerking tussen mens en cobot is hierbij de juiste combinatie. Eigenlijk werkt het heel simpel: U doet het voor en 'teached' een aantal lasbanen, de cobot last de aangegeven lasbanen !

Het ingewikkelde en specialistisch (en daarmee kostbare)  programmeren van de robot zoals men dat nu moet doen bij lasrobots is daarmee verleden tijd. U neemt simpelweg de arm van de cobot ter hand, u markeert 1 of meerdere begin- en eindpunten en u stelt een rechte lijn in of een radius-beweging en de cobot doet het laswerk.

Is uw interesse gewekt? Wilt u een vrijblijvende demo bij u op locatie? Neem dan contact op met COBOT Automation.

COBOT welding, de nieuwe manier van automatisch lassen. Van Hi-tech naar Co-tech ! 

COBOT Automation

Op zondag is deze website gesloten. U kunt hier alle overige 6 dagen van de week, 24 uur per dag terecht.