Broedraamrobot (farm)

Het beladen en ontladen van containers met broedeieren is een heel fijn en secuur werk. De eieren zijn  kwetsbaar en dienen dan ook met de grootst mogelijke zorg en precisie behandeld te worden. Voor het beladen van deze containers met broedramen heeft COBOT Automation een complete oplossing.

Deze oplossing is geschikt voor verwerking van zowel pulp tray en broedlade met één combinatiegrijper.

Uniek is dat de robot steeds de exacte vorm en positie van de broedlade in de transportconatier scant. En op deze wijze perfect omgaat met afwijkende positieverschillen van de transportcontainers. Ander groot voordeel is dat de robot de lege broedlade uit de transportcontainer haalt, deze op de ontnester van de inpakker plaatst en de volle broedlade terugschuift. Deze unieke eigenschap zorgt voor een volledig geautomatiseerd proces.

Ombouwen van pulp tray naar broedlade is in een handomdraai gebeurt door het plaatsen van een pas-deel op de robotgrijper.

Door de vloeinde en nauwkeurige bewegingen die de robot maakt, is bewezen dat de eieren een hogere kwaliteit behouden dan het handmatige verwerking door mensen. Bovendien is de robot sneller, constanter en betrouwbaarder.

COBOT Automation  heeft diverse broedraamrobots gerealiseerd bij pluimveehouders en broederijen. Is uw interesse gewekt, neem dan gerust contact op met COBOT Automation voor meer informatie.

COBOT Broedraamrobot
COBOT Broedraamrobot
COBOT Broedraamrobot
COBOT Broedraamrobot

Opties

Bij onze installaties zijn opties en uitbreidingen beschikbaar. Hieronder vindt u alle beschikbare opties en uitbreiding voor de COBOT Broedraamrobot (farm).

(Ont)stapelaar JamesWay 36 setter trays

COBOT Automation heeft speciaal voor de JamesWay 36 setter trays een stapelaar en een ontstapelaar ontwikkeld die we in de markt leveren. Ook een grijper voor het verwerken van stapels van dit type is beschikbaar. Deze wordt ingezet bij de pluimveehouder of in broederijen.

Verwerken lege broedramen

Bij de verwerking van grotere broedramen zoals de 150er, kan de robot ook de farmpacker voeden met lege broedramen. Die worden dan vooraf in een grote voorraadplaats gelegd en de robot vult de packer steeds aan. Ook bij de Deense Funky krat/tray verwerking kan het vullen van de machine met lege exemplaren worden toegepast. Bij de kleinere maat broedraam, is dat niet op deze manier mogelijk. Maar bijv. bij een Chickmaster 54 kunnen we een grote bufferband leveren met een invoer mechanisme zodat lange tijd zonder onderbreking geconcentreerd op de eieren gewerkt kan worden zonder aandacht te hoeven besteden aan aan het bijvullen met lege trays.

Verwerken 30er pulptrays

Een uitbreiding op een installatie voor het vetwerken van 150-er broedramen of de JamesWay 36 belaad uitvoering, is een opbouw wisseldeel waarmee een stapel  30-pulptrays op pallet gestapeld kan worden. Dit kan een mooie oplossing zijn aan het begin van de legperiode of bij export situaties.

Gebruikte robot of nieuwe robot

COBOT Automation  kan u zowel gebruikte robots als nieuwe robots leveren. Als eerste zijn er de fabrieksgereviseerde robots van het merk KUKA: we noemen dit de 'Premium gebruikte robots'. Deze robots worden bij de fabrikant KUKA in Duitsland geheel gereviseerd en worden met fabrieksgarantie geleverd. Ze worden daarbij uitgebreid getest en gecontroleerd. De lageringen (polsen) worden gecheckt en zonodig vernieuwd. Volledig nieuwe bekabeling wordt aangebracht, motoren worden getest. Zowel de bedieningsterminal als de besturingskast zijn nieuw. Accumulators worden gereviseerd. Compleet nieuwe certificaten worden door de fabrikant bijgeleverd.  Wij leveren deze met een jaar garantie.

In een aantal gevallen is de keuze voor een nieuwe robot aan te raden voor uw specifieke situatie, bijvoorbeeld wanneer u veel draaiuren heeft of bij een zware industriële toepassing. Meer info over robots en de verschillende uitvoeringen kunt u bekijken bij KUKA. Ook kan het een persoonlijke beslissing zijn om altijd voor geheel nieuwe componenten te gaan.

Lichtscherm of hekwerk

Voor de juiste veiligheidsafscherming volgens de laaste CE-eisen kan gekozen voor hekwerk of lichtschermen. Ook kan een combinatie worden toegepast.

Meer informatie

Vul de velden hieronder in voor meer informatie over onze oplossingen. Wij streven ernaar binnen 1 werkdag contact met u op te nemen!